Alle studios in Amsterdam Noord (2024)

Amsterdam is een trendy wereldstad, dus het is niet verbazingwekkend dat miljoenen mensen er willen wonen. Van de statige lanen in Amsterdam Zuid tot de hippe barretjes in De Baarsjes, Amsterdam heeft voor elk wat wils! Een studio huren in Amsterdam is een budgetvriendelijke manier om in de hoofdstad te kunnen wonen.

Huren in Amsterdam

Woningnood

Het is niet gemakkelijk om een woning te vinden in Amsterdam omdat er veel mensen graag in de hoofdstad willen wonen. Doordat er meer interesse is dan er woningen zijn, spreken we van een woningnood in Amsterdam. Dit heeft ook gezorgd voor een effect op de prijzen.

Wanneer je in Amsterdam wil gaan wonen zijn er verschillende manieren om dat aan te pakken. Wanneer je een beperkter budget hebt, is een sociale huurwoning of gereguleerd middelduur wonen een optie, maar als je te veel verdient ben je aangewezen op huren in de vrije sector of kan je ervoor kiezen om een woning te kopen.

Huren in de vrije sector

Wanneer iemand een woning wil verhuren, wordt door middel van een puntensysteem bepaald of die als een sociale woning (en dus aan een sociaal tarief) verhuurd moet worden. Als dat niet zo, dan mag de eigenaar zelf beslissen wat de huurprijs zal zijn en wie de nieuwe huurder wordt.

Je vindt deze woningen op grote immo-websites als Funda en Pararius, maar vaak gaat het zo snel, dat makelaars de moeite niet nemen om ze daar op te zetten. De beste manier van aanpak is dan ook zelf de websites van de makelaars in het oog houden. Dat is op dagelijkse basis natuurlijk heel tijdrovend. Daarom kan je je beter inschrijven bij Stekkies, dan krijg je je nieuwe potentiële woning meteen in je mailbox en kan jij als eerste op een advertentie reageren. Zo maak je dus meer kans om uitgenodigd te worden voor een bezoek!

Een studio huren in Amsterdam

Wanneer je in Amsterdam een studio huurt dan kan dat in het algemeen op drie verschillende manieren: kaal, gestoffeerd of gemeubileerd.

Hoewel je in theorie ook een kale studio kan huren, komt dit in de praktijk weinig voor. De meeste huurders zitten immers niet te wachten om een grote investering te doen in vloeren, verf en gordijnen om er dan enkele jaren later terug te vertrekken.

Een gestoffeerde studio is een woning waar de vloerbedekking of laminaat voorzien is en die geheel of gedeeltelijk gordijnen heeft. Voor alle andere inrichting en decoratie sta je zelf in. Deze manier van verhuren komt het meest voor in Amsterdam.

Een gemeubileerde studio, daarentegen, bevat alle meubels en apparatuur die je nodig hebt om er comfortabel in te wonen. Dit betekent minimum een bed, een kast, een tafel met stoelen en een bank. In de praktijk krijg je bij een gemeubileerde studio in Amsterdam ook vaak servies, bestek, lampen en andere decoratie. Je hoeft dus niet meteen de IKEA of een andere woonwinkel in te duiken wanneer je verhuisd bent.

Prijzen van een studio in Amsterdam

Wanneer je een studio wil huren in Amsterdam, dan wil je natuurlijk graag weten hoeveel dat je gaat kosten. Door het beperkte woningaanbod zijn de prijzen behoorlijk de hoogte in gegaan.

Uiteraard hangt er veel af van de locatie van je studio. Sommige buurten of stadsdelen zijn betaalbaarder dan andere. Vooral de opkomende wijken Ijburg en het Oostelijk Havengebied zijn de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope studio in Amsterdam. Daar vind je best veel studio’s tussen de 30-40m² die minder dan €1000 per maand kosten.

De prijzen liggen heel anders in de populairste buurten van de stad. Zo betaal je in Oud-West en De Pijp ongeveer €30/m². Een studio kost je dan al gauw rond de €1400 per maand.

De verschillende buurten van Amsterdam

Zoek je een studio te huur in Amsterdam, dan zijn er verschillende opties. Wil je graag wonen in een supertrendy bekende wijk of ben je eerder op zoek naar een up and coming buurt die nog volop in ontwikkeling is? Mogelijk hangt er ook veel af van het budget dat je kan besteden.

Een studio huren in Amsterdam West

Wil je een studio of kamer huren in Amsterdam West, dan heb je de keuze uit de populaire buurten Oud-West, de Baarsjes en . Zoek je een studio te huur in Amsterdam West, maar in een iets goedkopere wijk dan kan je terecht in Nieuw-West en Houthavens.

Amsterdam-West is een aangenaam stadsdeel om te wonen met veel parken en gezellige, multiculturele wijken. In sommige buurten zoals Oud-West en Bos & Lommer vind je nog veel authentieke woningen terwijl Houthavens bijvoorbeeld getypeerd wordt door hoogbouw op nieuw gecreëerde wooneilanden.

Een studio huren in Amsterdam Noord

Zoek je een studio te huur in Amsterdam-Noord dan ben je helemaal mee met de laatste trends. De andere kant van het Ij is de laatste jaren ontzettend populair geworden, niet in het minste omdat het er nog betaalbaar wonen is – iets wat over veel andere plaatsen in de stad niet meer gezegd kan worden.

Het industriële verleden kan je op verschillende plekken in Amsterdam-Noord terugvinden – op de hippe NDSM-werf bijvoorbeeld - maar evengoed kom je hier dorpjes middenin de stad tegen!

Ook qua bereikbaarheid heb je niets te vrezen. De Noord-Zuidlijn zorgt immers voor een snelle verbinding met het centrum.

Een studio huren in Amsterdam Zuid

Ben je op zoek naar een studio te huur in Amsterdam Zuid dan heb je de keuze uit de buurten De Pijp, Hoofddorppleinbuurt, Oud-Zuid, Rivierenbuurt en Zuidas (met als belangrijkste wijk Buitenveldert). Wil je graag een goedkope studio huren in Amsterdam-Zuid, dan zal je waarschijnlijk op je honger blijven zitten, want de prijzen in Zuid liggen behoorlijk hoog – al is Buitenveldert binnen het rijtje wel het beste betaalbaar.

Zuid is een ontzettend populair stadsdeel en wordt getypeerd door brede lanen en statige architectuur aan de ene kant en hippe plekjes aan de andere kant. En dan heb je ook nog het internationale gevoel dat je krijgt door het zakelijke karakter van Zuidas.

Een studio huren in Amsterdam Zuidoost

Wil je goedkoop een studio huren in Amsterdam, dan ben je in Zuidoost aan het juiste adres. Een kamer huren in Amsterdam-Zuidoost kost je gemiddeld zo’n €20/m², wat dus best een betaalbare prijs is in Amsterdam. Akkoord, je bent wat verder verwijderd van het centrum, maar met de fiets of het openbaar vervoer ben je er zo.

Zuidoost wordt gekenmerkt door veel groen en een multicultureel gevoel. Je vindt er ook de Gaasperplas met het bekendste strand van Amsterdam!

Een studio huren in Amsterdam Oost

Zoek je een kamer om te huren in Amsterdam Oost dan kan je dat doen in Watergraafsmeer, het Oostelijk Havengebied, Zeeburg en Ijburg. Veel van deze wijken werden nieuw gecreëerd of recent ontwikkeld tot woongebied waardoor de prijzen hier nog relatief laag liggen.

Watergraafsmeer is een levendige volkswijk, maar de andere buurten in Oost worden gekenmerkt door veel nieuwbouw, hoogbouw, aangelegde eilanden en een internationale uitstraling.

Een studio huren in Amsterdam Centrum

Het historische centrum van Amsterdam is voor veel mensen een gewilde plek aangezien je midden in een prachtig stuk van de stad woont. Zoek je een kamer te huur in Amsterdam-Centrum, dan heb je alle toeristische attracties vlakbij en valt er overal wel wat te beleven. Langs de andere kant moet je de vele toeristen er wel bijnemen natuurlijk. Er zijn ook weinig groene plekjes te vinden.

FAQ

Hoeveel kost een studio in Amsterdam?

Een studio in Amsterdam huren (<30m²) kost je gemiddeld €1240 per maand, maar veel hangt af van de buurt waarin je op zoek bent. In de goedkopere wijken vind je nog relatief gemakkelijk een studio voor minder dan €1000 terwijl dat ondenkbaar is in andere, populairdere buurten.

Waar kan je een goedkope studio in Amsterdam vinden?

De goedkoopste plek om studio’s in Amsterdam te huren zijn de up and coming wijken in Amsterdam-Oost: het Oostelijk Havengebied en Ijburg. In die buurten is het nog mogelijk om een studio te vinden onder €1000 per maand.

Waar kan ik een studio vinden in Amsterdam als student?

Wil je een kamer huren in Amsterdam via een woningcorporatie, dan schrijf je je best in op Woningnet, StudentenWoningWeb of Room. Een andere optie is inwonen bij een hospita, waarbij je een deel van iemands woning huurt. Een derde optie is een zelfstandige studio huren in Amsterdam, op de vrije markt dus.

Alle studios in Amsterdam  Noord (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5893

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.